Jag och D gjorde ju bars för två helger sen och det har verkligen varit ett super bra mellanmål och eftertränings mål.
Här kommer receptet för er som vill prova:
Nyponbars ger 8-10 bitar
Sätt ugnen på 125 grader
Rosta 1 dl grovt hackade cashewasnötter (naturella) och 1 dl pumpa kärnor i en torr och het stekpanna ett par minuter för att få lite färg.
Låt svalna och blanda med 3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade aprikoser
1 dl hackade torkade tranbär.
Lägg ut smeten på bakplåtspapper gör två längder av smeten ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt. Ställ in mitt i ugnen i ca 30 min.
Låt dem svalna, skär i bitar. Vänd på dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i en lufttät burk.
Tips! Krydda med kakao, kardemumma eller vaniljsocker.
Detta är grunden som vi utgick i från, sen hoppade vi nötterna då D inte riktigt tål dem och man kan även byta ut äggen mot yoghurt. Vi tog en blandmusli och tillsatte mer havregryn och gojie bär. Nyponskalsmjöl hitta vi tyvärr inte men det kan nog vara bra för att få barsen lite hårdare i konsistensen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar